dijous, 31 de gener del 2008

Comunicat de la Conferència Episcopal

Abans de tot us volem notificar que hem tret les fotos de les senyores dels membres del nostre club; l’última la de la Cristina. Hem rebut fa pocs instants un correu d’un fan nostre que ens informava que hi ha persones que es dediquen a capturar imatges de noies amateurs (no models) i després les pengen en pàgines de “dubtosa reputació”. Aquest fan, fins i tot, ens ha donat a conèixer aquestes webs. Les hem vist i realment creiem que és perillós jugar amb foc. Agraïm la col·laboració d’aquest amic del club. Gràcies.

Comunicat de la Conferència Episcopal Espanyola. Llegiu amb atenció el
comunicat i veureu que tampoc és res de l’altre món. Estem a pocs dies de les eleccions i ara més que mai els partits polítics ho aprofitaran tot per tirar-se els plats. Ells mateixos diuen:

"Respetamos a quienes ven las cosas de otra manera. Sólo pedimos libertad y respeto para proponer libremente nuestra manera de ver las cosas, sin que nadie se sienta amenazado ni nuestra intervención sea interpretada como una ofensa o como un peligro para la libertad de los demás".

Llegiu bé el que diuen sobre el terrorisme:

“El terrorismo es una práctica intrínsecamente perversa, del todo incompatible con una visión moral de la vida justa y razonable. No sólo vulnera gravemente el derecho a la vida y a la libertad, sino que es muestra de la más dura intolerancia y totalitarismo (n. 65). Una sociedad que quiera ser libre y justa no puede reconocer explícita ni implícitamente a una organización terrorista como representante político de ningún sector de la población, ni puede tenerla como interlocutor político (n. 68)”.

Fixeu-vos que en cap moment es diu que no s’ha de votar a un partit polític que parli amb una organització terrorista. Pel que fa al tema dels matrimonis, la cosa ja canvia.

“Es preciso afrontar - señala el Papa - con determinación y claridad de propósitos, el peligro de opciones políticas y legislativas que contradicen valores fundamentales y principios antropológicos y éticos arraigados en la naturaleza del ser humano, en particular con respecto a la defensa de la vida humana en todas sus etapas, desde la concepción hasta la muerte natural, y a la promoción de la familia fundada en el matrimonio, evitando introducir en el ordenamiento público otras formas de unión que contribuirían a desestabilizarla, oscureciendo su carácter peculiar y su insustituible función social” (n. 56). La legislación debe proteger al matrimonio, empezando por reconocerlo en su ser propio y específico (n. 41)”.

Ara bé... adoneu-vos del que diuen sobre els nacionalismes. Increïble, però cert:

“La Iglesia reconoce, en principio, la legitimidad de las posiciones nacionalistas que, sin recurrir a la violencia, por métodos democráticos, pretendan modificar la configuración política de la unidad de España”.

Tothom és lliure de pensar com vulgui. No diuen res de l'altre món, perquè no aporten res de nou. Ara bé, és bo conèixer de primera ma el comunicat i llegir-lo per un mateix sense estar influenciat pels mitjans de comunicació. Hi ha una cosa però, en que tothom hi estarà d’acord: la Conferència Episcopal Espanyola amb aquest document ha despertat el vot més tradicional del PP. Però també s’ha de tenir en compte que l’Església espanyola no pot estar contenta amb un govern, com ha estat el de Zapatero, que no deixa la llibertat als pares d’escollir l’escola religiosa que volen per al seu fill. En un post ja ho vam explicar, si fa falta ens hi esplaiarem de nou.
Nicolau Reig, Vicepresident 2on.

Nota: el nostre president Claudio Sarabia continua "estrany". Avui ha enviat a tots els membres del club un SMS on es llegia: "Ja és primavera a Club Saratoga !!!"
Ens hem de preocupar?

5 comentaris:

Anònim ha dit...

No crec que ens haguem de preocupar,ben aviat sentirem:Ja és primavera al CORTE INGLËS,ell simplement s'adelanta.

Anònim ha dit...

Per una vegada que l'Església està d'acord amb els nacionalismes i els periodistes s'ho passen de llarg !!!

“La Iglesia reconoce, en principio, la legitimidad de las posiciones nacionalistas que, sin recurrir a la violencia, por métodos democráticos, pretendan modificar la configuración política de la unidad de España”.

Trina Milan ha dit...

En el comunicat la cúpula de l'església espanyola diu que no s'ha de votar aquells que negocien amb terroristes, els que permeten casaments contra natura, els que fomenten l'avortament o els que promouen la ciutadania a les escoles... No assenyalen amb el dit ningú. Que ells, es defensen, no esmenten noms ni hissen banderes de cap partit en singular. Déu els en guardi. És clar que se suposa als ciutadans la capacitat de deducció i el seny suficients per no pecar votant. Només el PP superaria aquest examen de consciència i llevaria els pecats del món amb una penitència ben senzilla: anar a votar, però fent-ho com mana l'ortodòxia i la regla benedictina que ens imposen ses eminències. Votar i menjar bacallà, que enguany coincideixen la quaresma i la campanya.

Vist des del laïcisme ingenu i benpensant o des d'una vessant transcendent neutral, fa riure. D'on surten aquests censors morals? Què diuen? quina collonada! Tanmateix podríem caure en subestimar el pes que continua tenint l'església en un sector important de la societat. Gent gran –o no tant-, creient i obedient que no qüestiona allò que el mossèn diu. Es tracta del predicament sense dubtes, fanàtic, d'un gruix important de beates de missa diària i rosari al mes de Maria que ja han escoltat el míting més important i decisiu de la campanya amb l'eslògan:Vota en Mariano. I diuen que ells no fan política...ja!

Anònim ha dit...

Son una colla d'antiquats.

Anònim ha dit...

El bacallà està caríssim.Vaja penitència!