divendres, 20 de juliol del 2007

Bollinger per la Festa de Salt

Aquest dijous ens hem vist obligats a fer una mena de berenar-sopar i no un bon sopar setmanal com tenim acostumats els saratonians per marcar estratègia. La raó: l’Arnau de Puig, el nostre assessor jurídic, comença vacances avui divendres i la seva senyora ja ha volgut passar la nit de dijous a l’apartament de Llafranc. Creiem, tot i que no li hem volgut dir, que la Maritxell li ha preparat alguna festa sorpresa amb "picardia vermella" inclosa.
Hem anat a fer una fusta (pa amb tomàquet i embotits) en un conegut restaurant d’Argelaguer. Hem comentat, lògicament, el ressò que té aquest bloc. Ens ha sorprès l’èxit. Gràcies a tots. Si ens voleu dir coses ho podeu fer en l’apartat de comentaris o bé en el nostre correu.
Un dels punts importants ha estat valorar el programa d’actes de la Festa Major de Salt que comença la setmana que ve. En Ricardo Planasdemunt ha aconseguit, gràcies a les seves influències, un petit fulletó. Hem acordat aplaudir a la Comissió de Festes de Salt (organitzadora) i l’Ajuntament (el que paga) pel programa d’actes. Hem estat d’acord que és el millor dels últims 25 anys. Hi actuen les orquestres Maravella, La Principal de la Bisbal, la Selvatana i els Montgrins; les quatre millors orquestres del moment. També i gratuïtament hi haurà la Beth. A part, els tradicionals conjunts sorollosos que fan “pseudorock” que actuen a les 2 de la matinada i que són coneguts en cercles molt íntims relacionats amb el “pinxo i birra”.

Pot ser molta casualitat, però des del primer any que Jaume Torramadé (CiU) va ser alcalde, la Festa Major va recuperar la qualitat que havia tingut temps enrera i que havia perdut de forma exagerada i llastimosa en els darrers anys de Salvador Sunyer (independent pel PSC) i en tot el mandat de Xavier Coromines (PSC). Es van contractar grups i semiorquestres barates que van fer deslluir la qualitat de la Festa.
Els saratonians, per celebrar-ho, hem encetat una ampolla de Bollinger a la salut de la Comissió de Festes i l’Ajuntament. I de retruc per en Jaume Torramadé, perquè la Comissió va preparar aquest programa d’actes mentre ell era alcalde.

Però, volem també ensenyar dues targetes vermelles.
La primera: com és possible que s’hagi fet un Programa especial de la festa (la publicació suplement de la Revista La Farga) tant dolent? Ens ho comentava Gustavo Andraitx que va estar dimarts a la Biblioteca de Salt i el va poder llegir in situ. És com si fos un número més de la revista, sense cap mena de referència a les tradicions de la festa, del poble ... No s’ha fet res d’especial, de curiós ... No. No ens ha agradat. Suggerim als responsables que es llegeixin els d’any anteriors i fins i tot, els que havia fet molt abans la pròpia Comissió.
La segona: enguany seguiran anant a la fira les atraccions tant devaluades com fa 20 anys? Suggerim a l’alcaldessa Iolanda Pineda (PSC) que vagi a Palamós (l’alcaldessa també és socialista) que té menys habitants que Salt, i miri les que munten allà per Sant Joan (festa major de Palamós). Si no en saben prou que copiïn. Per cert, després de la trobada poden anar a La Salvatana, es menja peix acabat de pescar a molt bon preu.
Club Saratoga

Gisele Bündchen. Hem rebut molts de mails de persones agraïdes per la foto d’aquesta model, exnòvia de Leonardo di Caprio. Doncs, en Nicolau Reig (Vice-president segon) ens passa aquest
video. Poseu els altaveus. No us el perdeu. (És apte). Club Saratoga felicita a la Gisele perquè avui dia 20 de juliol compleix 27 anys.

Filologia catalana. Només 89 persones a tot Catalunya estudiaran filologia catalana el proper curs 2007/08. Ja ho sabeu, si voleu guanyar diners feu-vos filòlegs catalans. En faran falta aviat a les universitats.

1 comentari:

Dessmond ha dit...

Encara em meravello que 89 persones tinguin l'humor de fer filologia catalana. M'agradarà saber quants d'aquests acaban la carrera.