diumenge, 18 de novembre del 2007

Pacifistes?

El Club i molta gent comença a mosquejar-se que cada cop més en les determinades manifestacions anomenades “pacifistes” o “antifeixistes” es registrin incidents. Ahir dissabte el club ho va poder comprovar en l’estada a Barcelona. Vam poder veure manifestants que anaven molt ben preparats, no volem pas dir que anaven ben abrigats pel fred que feia, no, ens referim a que ja portaven estris per buscar brega. Si no, no s’entén que portessin valles. Sí, el que llegiu, valles !!! No contents amb això, es dedicaven a pintar parets, aparadors, destrossar mobiliari urbà i a cremar contenidors. Això és el pacifisme? Pacifisme de què? Quin mal exemple !!! És ser pacifista pintar amb spray parets o aparadors?
Com sabeu, la manifestació era convocada per la mort a Madrid fa una setmana, d’un jove a mans d’un grup ultradretà.
Els incidents més greus van passar a la conselleria d’interior a la Via Laietana on els manifestants van llançar de tot. Veieu el
video.
Segons hem pogut comptar, no hi havia més d’un miler de manifestants. Pocs, la veritat. Però, déu n’hi do la destrossa que han fet per ser pacifistes. Bé és cert que molts dels que han anat a la manifestació no han causat incidents i que possiblement més d'un ha rebut algun cop de porra mal orientat dels Mossos. Això ja ho sabem, però, què no hi havia un bon servei d’orde amb condicions fet des de la pròpia manifestació?
Qui ha d’estar preocupada ha de ser Iniciativa per Catalunya. Perquè el tipus de votant d’ICV ha estat sempre el de l’esquerra més militant, més dura. Molts votants de les darreres eleccions generals eren de l’extrema esquerra que van donar el suport a Zapatero després de l’afer de l’11 M. Normalment l’extrema esquerra no sol votar, però se sap mobilitzar quan convé.

Si ara aquests grups apedreguen la seu d’interior governada per ICV, a qui espera tenir com a votants l'Imma Mayol, en Joan Saura i el Sr Joan Herrera? Aquesta reflexió l’hem feta avui després d’haver vist aquest espectacle dantesc. I hem coincidit: els votants d’ICV cada cop menys provenen de l'extrema esquerra. Pensem que els arriben ara els socialistes desencantats. Efectivament, gràcies a aquests socialistes molestos per la política socialista ICV es podrà mantenir. Altres socialistes, més catalanistes, comencen ja a veure un nou referent en ERC. Vol dir això que el PSC començarà a patir grans davallades a partir d’ara en eleccions generals o autonòmiques? No ho sabem, ja que poden tenir nous votants que no han votat mai. Tenim una dada important: a les autonòmiques el PSC va davallar en nombre de diputats. Veurem ara a les generals. No falta tant.

Club Saratoga