dimarts, 2 d’octubre del 2007

Les Quatre barres a les matrícules franceses

Llegíem a Le Monde que Sarkozy obligarà que les matrícules dels cotxes francesos portin properament un distintiu regional. En aquest cas, després del número del departament, hi haurà la bandera de la regió. Un bon exemple a imitar, ara que el tema de les xapes ha quedat aparcat, sembla definitivament. No deixa de ser curiós que no s’hagi activat, més quan ERC va donar suport a l’investiudura de Zapatero. Per què no es torna a parlar de les matrícules?
Amics lectors del club, fixeu-vos amb una cosa curiosa, un govern de dretes com el de Sarkozy permetrà que es llueixi i es presumeixi de banderes regionals. D’aquest manera els amics de Perpinyà podran portar molt cofois la del Llenguadoc-Rosselló (a la foto). Presumiran de les quatre barres. Aquí, amb un govern de dretes com el d’Aznar va ser impossible i amb un d’esquerres també. Conec amics socialistes impressionats amb Sarkozy. No és per a menys.
Gustavo Andraitx, Àrea de Política de Club Saratoga

2. Semàfor de nou. Deixarem el tema semàfor perquè al final sembla que l’ajuntament s’ho pren a “pitorreo”. Avui a les 8.20 del matí tornava a funcionar i les cues eren impressionants. Han fet la prova de no posar-lo a hores punta durant un parell de dies, amb un municipal que controlava el trànsit, i les cues desapareixien. Es veu que interessa que hi hagi cues a la plaça dels Països Catalans? Algú ens haurà d’explicar el per què. Tema “zanjat”, com diria Gaspart. Ja s’ho faran i ja ho patirem nosaltres.

3. Nova Vanguardia. Juan de Soria –el nostre relacions públiques- ens ha fet la següent anàlisi del nou disseny:


és més petita, hi ha més color, té més pàgines d’economia, desapareix “societat” per “tendències” i el paper segueix embrutint els dits, potser més que abans. Creiem que es tracta d’un lífting acurat. Com aquella noia que passa d’un pintallavis de l’Oreal a un de Channel. Ara bé, els continguts no han canviat, i per tant seguim llegint un diari que ens fa saber les notícies d’ahir. Ningú s’atreveix a fer el primer pas al gran canvi i els diaris segueixen informant de notícies antigues. No seria millor més opinió i més reportatges d’investigació? Les notícies d’ahir ja les coneixem per haver-les vist a Internet i a la televisió i haver-les escoltat a la ràdio. Per cert, La Vanguardia segueix oferint molta política en una societat que cada cop en passa més d’ella. Público fa el mateix, obre portades amb temes polítics i judicials que no interessen a la majoria de joves. Això si, Público incorpora seccions de tecnologia, naturalesa i ecologia i fins i tot història. Una originalitat que cal aplaudir.

4. Foto de Montilla. Agafeu La Vanguardia d’avui. Mireu la foto de portada: Javier de Godó, Zapatero i José Antich. Mireu ara la pàgina 30: Montilla, Javier de Godó, Zapatero i José Antich. Per què Montilla no surt a la portada?

5. Rifland !!! A Salt un grup d’àrabs ha creat el Rifland CF. Juguen a la Tercera Regional, grup 29. Els partits són els dissabtes per la tarda. Serà interessant veure quanta gent arrosseguen, ja que diumenge passat, un ocellet ens ha dit que en el partit Salt-Fornells hi havia més gent visitant que local.

1 comentari:

Anònim ha dit...

A la inauguració de la nova La Vanguardia diu que hi va haver marro. Es veu que els de la foto van quedar atrapats en un ascensor perquè va marxar la llum. ¿Un accident fortuït, un graciós o bé algú amb mala llet que va voler que el ZP de les promeses incomplertes sàpiga de què va tot això de la falta d'inversió?

Per cert, ¿no v a ser un socialista de pro, heroi dels descamisats, qui va dir allò que si et mous no surts a la foto? Això és el que li devia passar al president Montilla: tantes reverències davant de ZP per fer-se perdonar que no el volia a la Generalitat...