dijous, 23 d’agost del 2007

L'antítesi de Caribe Estereo

L’antítesi de Caribe Estereo són les emissores de Justo Molinero: Radio Teletaxi (105.1 FM), Ràdio RM (101.3 FM) i a Santa Coloma de Gramanet Grama Ràdio (107.4 FM). Tot i que un principi Molinero només emetia en castellà a Ràdio Teletaxi, de mica en mica, va incorporar el català a les seves emissions. Suposem que la seva amistat amb l’ex president (sempre president) Jordi Pujol el va convèncer de que utilitzant el català podria fer un gran servei a la terra que l’havia acollit. Així va començar amb la seva Ràdio Tele Taxi a principis dels 80. Ell que feia de taxista a Barcelona va voler donar un servei als taxistes de la ciutat comtal en vistes al campionat del món de futbol. No us perdeu la seva biografia i així m’estalvio feina.
Tant Ràdio Teletaxi com Ràdio RM (coneguda fa molts anys per Ràdio Mataró) posen cançons folklòriques espanyoles i temes cantats en castellà. Em sembla perfecte. Cada un que posi el que vulgui. Però a diferència de Caribe Estereo, hi ha locutors que les presenten en català. Cal recordar que l'Associació Catalana de Comunicació i Relacions Públiques «RP» i La Fundació per al Foment de la Comunicació i el Desenvolupament «AGORA», van concedir a Justo Molinero, el «Premi Catalunya de Comunicació i Relacions Públiques» el passat 24 de maig.La popularitat de Ràdio Teletaxi fa que sigui la segona emissora musical de Catalunya més escoltada i també de les comarques de Girona.
Recordo que abans les dues emissores connectaven cada hora amb Catalunya Informació per oferir les notícies. Això ha canviat. Juntament amb Grama Radio, les tres emissores emeten un butlletí propi de notícies molt digne en català.
Consultant les dues webs veureu que a les nostres comarques tenen molts de repetidors.
Per cert, no us perdeu Grama Radio. És l’emissora “municipal” (local) de Santa Coloma de Gramanet. Molt ben feta. Molt professional. Res a envejar de les grans cadenes de ràdio. I ... molt bona música. Es pot escoltar per Internet. Ja em direu alguna cosa.
Crec que amb l’informe d’ahir i amb el d’avui he acomplert l’encàrrec encomanat pel nostre president Claudio Sarabia davant la proliferació d’emissores “legals?” a Girona.
Ricardo Planasdemunt, responsable de lleure i esbarjo de Club Saratoga.

Bloc de Pere Subirana. Un saratonià, consultant els enllaços del bloc de
Jaume Soler, s’assabenta que el periodista calongí (que no palamosí) Pere Subirana ha obert un bloc dedicat al Palamós CF. Coneixent la dilatada experiència professional d’aquest periodista, el Club garanteix que serà un bon lloc per trobar informació veraç. Esperem que aquest nou espai cibernètic tingui una “bona vida sana”.

Enllaços socialistes. Un lector del nostre bloc envia un
correu preguntant perquè no tenim cap enllaç socialista a l’apartat de “Blocs socialistes”. Molt fàcil: el president en persona ha enviat dos correus al diputat Àlex Sáez proposant un intercanvi de links. Ha rebut el silenci com a resposta. Per cert, al club ens cau bé l’Àlex. El veiem treballador i sincer. Per això li vam proposar. I ... sabem que ens llegeix.