diumenge, 12 d’agost del 2007

Apunts culinaris i polítics

Aprofitant uns dies de vacances –quasi tots els saratonians a excepció de l’Arnau de Puig les farem a principis de setembre-, en Gustavo Andraitx, en Ricardo Palansdemunt, en Juan Planas de Cuixart i un servidor vam aprofitar per anar al santuari del Mont. Va ser aquesta setmana. Un amic nostre ja ens va parlar de les excel·lències de l’arròs que serveixen a l’hostatgeria. Efectivament, vam anar al santuari bàsicament a provar-lo, apart de gaudir de la vista a 1120 metres d’alçada. Increïble. Recomanem al periodista Salvador Garcia d’El Punt (és un gran gastrònom) que hi vagi i el provi. Està fet només de ceps i botifarra. Genial, angelical, sucós... per menjar-hi pa. No us el perdeu ara que estem a l’estiu.
Cal felicitar els membres del Patronat del Mont, integrat per seglars, que cuiden d’aquest recinte. Els recomanem que netegin l’accés a la Roca Rossoladora. Està ple d’espines i no hi vam poder anar.
Carlos de Imaz, responsable de Gastronomia de Club Saratoga

Apunts culinaris.
BURGER KING. Aquesta setmana, membres del Club han provat dos llocs de menjar. Un d’ells és el Burger King de Girona. Hi va anar en Nicolau Reig amb la seva petita. Va quedar sorprès que no l’atenguessin en català. Si per treballar a Catalunya no fa falta saber parlar català (però si entendre’l) estem amatrellant de mica en mica un dels nostres idiomes. És necessari que a Catalunya ens responguin amb l’idioma que parlem. Ens apunten que en el Macdonald’s de l’Espai Gironès passa el mateix i que a l’Hipercor s’han donat alguns casos semblants. No us preocupeu que farem una exploració acústica sobre el tema.
RESTAURANT XINÈS YANG FU. Està situat al riu Güell, a la zona de la Devesa. El buffet costa 7.50 begudes apart i l’infantil 4 (fins a 7 anys). El President, va enviar un membre del Club per fer-ne una comparació amb el de l’Espai Gironès. El resultat: el Yang Fu ofereixen menjar de més bona qualitat, no hi ha dubte. Però hi ha menys varietat i una cosa que no va agradar: tarden molt en repostar els calamars a la romana i els rotllets de primavera. Cal tenir-ho en compte.

La “Camacho”. Llegint el
Girona-Madrid el Club s’assabenta que l’Alícia es presentarà pel PP per Girona a les generals. Ja anirà just si surt. Ara bé, li recomanem que tanqui el seu bloc. No pot ser que no el tingui actualitzat des del febrer de l’any passat. Amb tot, us en recomanem una lectura “a la llum de la lluna”. Hi ha cada perla a l’estil zaplanero que déu n’hi do. Amiga Camacho, les paraules se les emporta el vent, el que s’escriu no. I en el teu bloc hi ha coses que potser hauràs de rectificar per tenir més vots. L'arròs de ceps i botifarra del Mont t'anirà bé per agafar forces i escriure de nou en el teu bloc.

Caos a Catalunya. Pregunta: que passaria si tot el caos que passa a Catalunya amb RENFE, el Prat, autopistes ... passés amb un govern de CiU a Catalunya i amb un del PP a Madrid? Hi hauria manifestacions, peticions de dimissió ... Amb els socialistes governant a Catalunya i a Madrid no passa res. En absolut.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Benvolguts estrategues, totalment d'aord en l'apunt final: És la PAX Socialista, si manen els altres, manifestacions, etc. si manem nosaltres, silenci.
A veure quan feu un apunt gastronòmic sobre la capital de l'Alt Empordà, la gran Figueres.