divendres, 17 d’agost del 2007

Fem cas del Calendari del Pagès

M’agrada que l’home del temps de TV3 s’equivoqui i digui que plourà. Tinc tota la seguretat que farà sol i que podré anar tranquil·lament a la platja. Porta tota aquesta setmana anunciant pluges. Per avui dijous anunciava també pluges i ja heu vist que res de res (núvols, res més). Aquests homes es limiten simplement a interpretar, o millor dit, a llegir, el que diuen les fotos del meteossat. Més valdria que fessin cas dels pagesos i ramaders de tota la vida.
Un home del temps molt recordat a la Garrotxa i que feia les seves prediccions per Ràdio Olot, era en Joan Canals, més conegut per Joan de Falgars, l’antic masover de la Coromina (Falgars). En Joan només mirant el cel, escoltant el soroll del vent, veient el comportament de les seves vaques i mirant el calendari sabia quin temps faria. L’encertava sempre.
El saratonià Juan de Soria recordava ahir en el nostre sopar d’estratègia que fa tres anys va anar a veure el Trofeu Joan Gamper. Se li va ocórrer posar TV3 per saber el temps que faria a la tarda. La Mònica López va dir que a l’hora del partit hi hauria risc de pluja. El pobre Juan, que anava acompanyat del seu fill, va portar xubasquero i paraigües !!!! Sort que a última hora el seu fill el va mig obligar a deixar-ho en el cotxe. Feia un sol que petava i a les 10 de la nit, hora del partit, una xafogor i un cel estrellat meravellós.
També l’amic Luis de Carlos Amat, vice-president primer del Club, feia mofa de les prediccions de Tv3. Resulta que l’amic Luis de Carlos passa les seves vacances a Segur de Calafell la primera quinzena del mes de setembre. L’any passat, els homes del temps de TV3 van anunciar pluges i mal temps els 7 primers dies de setembre. Per sort, no els hi va fer cas. Temps calorós al màxim.
Recomanem als senyors del temps de la nostra tele catalana que si no es volen posar en contacte amb en Joan de Falgars per por que els hi prengui el lloc, que consultin el Calendari del Pagès, mai falla, i això que ja fa més de cent anys que es publica.
Claudio Sarabia, President de Club Saratoga.

Bravo per Rafa Garrido. Un aplaudiment per aquest periodista del Diari de Girona que a través dels seus reportatges descobreix els sous dels polítics de la nostra estimada província. Convidem a l’amic Rafa que s’ajunti amb altres dos periodistes dignes del millor periodisme d’investigació com són Josep Callol i Eduard Cid. Els tres podrien fer un bon llibre-denúncia d’aquesta gent que fa de la poítica un modus vivendi.

Incombustible l’Eduard Batlle. Tot i trobar-nos en ple mes d’agost, el seu
bloc continua actiu. Quin és el “truco” per no defallir ni amb la caloreta que fa i amb les ganes que hom te d’anar a la platja? Que ho expliqui si us plau !!!

Un 10 per Xirinacs. Que consti que desaparèixer d’aquest món de la manera que ho ha fet, no hi cap saratonià que ho aplaudeixi. Ara bé, aquest home ha demostrat ser honest. Ha estat, és i serà un polític. Un home que no es va deixar vèncer pels diners de la política, sinó per les idees. Els polítics d’avui han d’aprendre molt d’ell: l’honestedat en voler servir el país per les idees, no pels diners.

Trànsit. Avui dijous en Gustavo Andraitx ha anat de Llagostera a Torroella de Montrgí. Ha sortit a les 10.15 de Llagostera. Sabeu a quina hora ha arribat al Passeig Catalunya de Torroella? Doncs a les 12.30.

1 comentari:

Anònim ha dit...

En Rafa Garrido es un pobre diable, un periodista de premsa groga, ja que sobre el tema dels sous ha fet pur i dur sensacionalisme. Mireu sino l'article d'ahir (20/08/2007) del diari "el pais", on s'ha fet recerca (cosa que en Garrido no sap ni que es). Un protoconvergent més que vol debilitar a ERC criticant el president de la diputació.