dijous, 4 d’octubre del 2007

Democràcia: acceptar el hiyab

Finalment la Shaima podrà anar amb el hiyab (el vel que tapa els cabells i el coll de la dona) a l’escola Annexa de Girona després de tota la publicitat que ha rebut aquests dies. Com a president del Club, i recollint les opinions diverses dels membres que el formem, ens sorprèn que en un estat aconfessional com el nostre, una nena pugui tenir aquests problemes en una escola pública. Diferent hauria estat si això hagués passat en una escola religiosa concertada. Us ho imagineu? Doncs no cal, perquè diferents portaveus de l’Església Catòlica ja han afirmat que el mocador islàmic ha de ser acceptat a l’escola.
A què treu que en un estat democràtic una nena no pugui portar el cabell tapat? Se n’han dit molts motius de perquè algunes dones àrabs –no totes- decideixen portar el hiyab. En general, ho fan per respecte a Déu, com abans les nostres àvies entraven a l’església ben tapades de cara amb un vel negre que a l’estiu les feia suar de valent. Una altra raó és per no “provocar” amb la seva bellesa.
Si a la Shaima se li prohibeix el hiyab, a qualsevol altre nen o nena se li ha de prohibir portar medalles o creus. I per què no?, samarretes amb el rostre de Jesús o també del Che Guevara. I si anem més lluny, per què es permeten les samarretes de clubs de futbol?
La democràcia consisteix en acceptar l’altra tal i com és, acceptar opinions i creences dins del respecte. La societat va canviat i la immigració és ja una realitat tant patent a les nostres comarques que a molts se’ls hi fa gran i els hi costa acceptar.
Ahir l’acudit de JAP a El Punt i avui l’article del periodista Xevi Xirgu, en el mateix rotatiu, encerten de ple. No crec pas que ningú s’hagi alterat per veure un hiyab; en canvi, si que crec que alumnes i professors s’hauran posat nerviosos quan veuen un tanga que tafaneja per damunt d’un pantalonet texà curt de cintura. Més si aquest tanga és negre amb la part de dalt vermell amb lletres blanques que posen: Calvin Klein.
Claudio Sarabia, president de Club Saratoga

2. Àlex Saez torna amb el seu bloc. Benvingut de nou!!! Llegiu-lo.

3. Bloc recomanat. El de José Antonio Donaire, diputat socialista. Interessant.

4. Molt bona. Sí, Molt bona la declaració que es llegeix avui en el Diari de Girona de l’ex-alcalde de la Bisbal d’Empordà. Resulta que Ramon Romaguera va ser enxampat per la policia municipal de Girona per excés de velocitat i per no tenir el permís de conduir renovat. Resposta de Romaguera: “Estava plenament dedicat a l’alcaldia i no vaig trobar el moment (de renovar-lo)”. Genial.

6 comentaris:

Mar ha dit...

no estic gens d'acord amb el tema del mocador. si el meu fill vol entrar a classe amb barretina, li ho prohibiran. si el fill d'un hippie hi vol entrar amb una cinturó de cascavells i flors naturals adornant-li els cabells llargs fins a la cintura, també. si un altre s'hi presenta en biquini i botes altes de plataforma, també. estem concedint a la gent de fora prerrogatives que van en contra de les normes de convivència que nosaltres hem acceptat des de fa anys.

Anònim ha dit...

Molt decebedora la vostra anàlisi!

Us suggereixo:

- El mocador de la discòrdia

- La nena que volia dur vel

- Generalitat: de bombera a piròmana

Anònim ha dit...

Genial el Romaguera.

Es podria fer una antologia de les ridiculeses que fan els càrrecs públics quan els aturen per un afer de trànsit.

L'Alex Saez sense anar més lluny va cridar la "seva" policia municipal quan els mossos el van aturar perquè els xuclés l'aparato de l'alcoolometria.

Anònim ha dit...

Molt trista l'anàlisi dels Saratoga.
El mocador, és la voluntat de visualitzar l'espia públic.
L'islam és un càncer per la demcràcia, si el catolicisme fes el mateix, m'hi oposaria.
Què opineu del fet que per els pares era més important el mocador que l'educació? Era per ideologia, no? I hem cedit, per progres tontos.
Prou cedir al xantatge islamista. O segueixen les normes o cap a casa

Anònim ha dit...

Una nena tapada està senyalant objectivament a totes les altres que no van així de tapades com a putes,

ara expliqueu això a les vostres dones i filles si sou tan demòcrates i teniu prou dallonsis

Albert

Tu-diras ha dit...

Patètic el vostre anàlisi. Segur que porteu als nens a les escoles privades de la zona alta de Girona.